De zweethut

In het zweethut ritueel staat de hut symbool voor de baarmoeder. De hut is opgebouwd uit gebogen wilgentakken met daaroverheen wollen dekens.
Zweethut met vuurplaats

Als de deur gesloten is, is het aarde donker in de hut. Voor de ingang van de hut ligt op enkele passen de vuurplaats waar de stenen (grootouders) worden verhit. De geest van de zon komt in de vuurplaats. De zweethut (inipi) is een reinigingsritueel, het reinigt en geneest niet alleen het lichaam maar zuivert en verheldert ook de geest. Tijdens het ritueel worden wij beproefd, we kunnen ons uithoudingsvermogen, kracht en moed tonen. Bovendien vernieuwen wij hier onze band met de Kosmos en Great Spirit/God. Als zodanig is de zweethut een heilige plaats. De zweethut ceremonie bestaat al heel lang in verschillende culturen. 

 

Onze zweethutten zijn daghutten en vinden plaats op onze prachtige locatie in Westdorp (Drenthe). De hutten bieden ruimte voor maximaal 15 personen inclusief de watergieter. 

Jouw investering is 65 euro per hut. Van al onze opbrengsten gaat een groot deel naar goede doelen en naar het onderhouden van de plek. 

 

Data zweethutten 2021

 Vrouwenhut 11 dec

 

Data zweethutten 2022

 

 

 

Wil je nog meer weten over de zweethut en de gebruiken? Dan verwijs ik je naar www.witwyfke.nl

 

~Mitakuye Oyasin~

 

 

Westdorp
65,00
Karina Diemer
+

Gerelateerde workshops

Groep hikers in een berglandschap

Sjamanistische pelgrimstocht door Katharen gebied

Alles is aanwezig om je uit te dagen om naar binnen te kijken tijdens deze bijzondere reis. Wij bieden een mooi platform om oude patronen los te laten

Vrouwentraining ~ Mystieke pad van de Wanen

In deze tijd staat de mensheid voor de uitdaging om opnieuw te gaan beseffen dat haar denken onderdeel is van een groter bewustzijn: dat van onze aard