De zweethut

In het zweethut ritueel staat de hut symbool voor de baarmoeder. De hut is opgebouwd uit gebogen wilgentakken met daaroverheen wollen dekens.
Zweethut met vuurplaats

Als de deur gesloten is, is het aarde donker in de hut. Voor de ingang van de hut ligt op enkele passen de vuurplaats waar de stenen (grootouders) worden verhit. De geest van de zon komt in de vuurplaats. De zweethut (inipi) is een reinigingsritueel, het reinigt en geneest niet alleen het lichaam maar zuivert en verheldert ook de geest. Tijdens het ritueel worden wij beproefd, we kunnen ons uithoudingsvermogen, kracht en moed tonen. Bovendien vernieuwen wij hier onze band met de Kosmos en Great Spirit/God. Als zodanig is de zweethut een heilige plaats. De zweethut ceremonie bestaat al heel lang in verschillende culturen. 

 

Onze zweethutten zijn over het algemeen daghutten en vinden plaats op onze prachtige locatie in Westdorp (Drenthe). De hutten bieden ruimte voor maximaal 15 personen inclusief de watergieter. We geven ook regelmatig Volle Maan hutten of een hut in combinatie met een andere cermonie. Hier komt een overnachting bij en zal de prijs variërend zijn.

Jouw investering voor een daghut is €80 euro per persoon. Van al onze opbrengsten gaat een groot deel naar goede doelen en naar het onderhouden van de plek. Van jouw investering gaat ook €10 euro donatie naar onze vuurmensen.

 

Overzicht planning voorjaar zweethutten 2023

 

Zaterdag 11 Februari Vrouwenhut; €80,- p.p

Tijden 10:00 uur t/m +- 19:00 uur

 

Zaterdag 18 maart Gemengde hut m/v; €80,-p.p

Tijden 10:00 uur t/m +- 19:00 uur

 

7 t/m 10 april is de training Firekeepers (gemengd). Meer weten? Mail me dan.

 

Zaterdag 13/14 mei Vrouwenhut combi met Womb-rite: €210,- p.p

Tijden 12:00 uur t/m de volgende ochtend 11:00 uur

 

Zaterdag 3 juni Gemengde hut m/v; €80,- p.p

Tijden 10:00 uur t/m +- 19:00 uur

 

Kom je voor een dag-hut en kom je van ver, en zou je graag willen overnachten? Dat kan in 1 van onze airbnb kamers. Informeer dan naar de mogelijkheden en de kosten.

 

Wil je een privé hut ervaren?

Wil je graag een zweethut ervaren met b.v. familie, vrienden, collega’s (teambuilding) of voor een verjaardag, vrienden, vriendinnendag. Daarvoor bieden wij je die mogelijkheid. Buiten onze eigen ceremonies, kun je zelf een groep mensen samenstellen en ons inhuren voor een ceremonie op onze plek. Heb je een eigen zweethut dan komen we ook graag om een ceremonie te geven op een van tevoren afgesproken donatiebasis excl. reiskostenvergoeding.

Wij verzorgen met ons team de gehele dag om deelnemers een mooie zweethut ervaring te geven. Want of je nu met veel of weinig deelnemers komt de kosten e.d. per hut zijn voor ons gelijk. Bijdrage voor een geheel verzorgde privé dag zweethut vanaf 1 tot 5 personen voor €650,- euro daarna is de bijdrage per persoon extra €80,- euro.  Wij zorgen die dag voor koffie, thee, cake, sap, fruit of rauwkost salade, soep en brood, desert (eventueel vegetarisch/veganistisch)

 

Wij vragen je om €250 euro na reservering vooruit te betalen en bij afzegging wordt dit in rekening gebracht.

 

Wij hebben de beschikking over een prachtige binnenruimte met keuken, douche en toilet, er is een grote tuin met verschillende plekjes om te zitten tot we de hut in kunnen. We kunnen vooraf tabakszakjes maken, zingen, drummen, een tarotkaart trekken. een meditatie of andere oefening doen maar er is ook tijd voor gesprek of gewoon in stilte ZIJN. Je bent van harte welkom op onze plek, ons team biedt een veilige bedding op een prachtige plek in Drenthe onder deskundige begeleiding. Wil je meer weten neem dan contact op dan bespreken we waar je gedachten naar uitgaan.

Het adres is: ’t Hof van Wespert, Brink 9, 9534 PB, Westdorp, Drenthe, parkeerplaatsen aanwezig. Onze locatie is ook bereikbaar met openbaar vervoer, uitstappen bushalte (Borger) daar kunnen we je na afspraak ophalen. 

 

Wil je nog meer weten over de zweethut en de gebruiken?  Dan verwijs ik je naar www.witwyfke.nl

 

~Mitakuye Oyasin~

 

 

Westdorp
80,00
Karina Diemer
+

Gerelateerde workshops

Groep hikers in een berglandschap

Sjamanistische pelgrimstocht door Katharen gebied

Alles is aanwezig om je uit te dagen om naar binnen te kijken tijdens deze bijzondere reis. Wij bieden een mooi platform om oude patronen los te laten

Vrouwentraining ~ Mystieke pad van de Wanen

In deze tijd staat de mensheid voor de uitdaging om opnieuw te gaan beseffen dat haar denken onderdeel is van een groter bewustzijn: dat van onze aard