De zweethut

In het zweethut ritueel staat de hut symbool voor de baarmoeder. De hut is opgebouwd uit gebogen wilgentakken met daaroverheen wollen dekens.
Zweethut met vuurplaats

Als de deur gesloten is, is het aarde donker in de hut. Voor de ingang van de hut ligt op enkele passen de vuurplaats waar de stenen (grootouders) worden verhit. De geest van de zon komt in de vuurplaats. De zweethut (inipi) is een reinigingsritueel, het reinigt en geneest niet alleen het lichaam maar zuivert en verheldert ook de geest. Tijdens het ritueel worden wij beproefd, we kunnen ons uithoudingsvermogen, kracht en moed tonen. Bovendien vernieuwen wij hier onze band met de Kosmos en Great Spirit/God. Als zodanig is de zweethut een heilige plaats. De zweethut ceremonie bestaat al heel lang in verschillende culturen. 

 

Onze zweethutten zijn daghutten en vinden plaats op onze prachtige locatie 'De Stille Kracht' te Westdorp (Drenthe). De hutten bieden ruimte voor maximaal 15 personen inclusief de watergieter. 

Jouw investering is 60 euro per hut. Van al onze opbrengsten gaat een groot deel naar goede doelen en naar het onderhouden van de plek. 

 

Data zweethutten najaar 2020

-Vrouwen zweethut zaterdag 5 September VOL

 

-Vrouwen Volle maan zweethut zaterdag 31 Oktober VOL met wachtlijst

 

-Gemengde zweethut zaterdag 7 November Nog 4 plekken vrij

 

-Mannen zweethut zaterdag 19 December Nog plekken vrij

 

Data zweethutten voorjaar 2021

Overzicht volgt binnenkort

 

Wil je nog meer weten over de zweethut en de gebruiken? Dan verwijs ik je naar www.witwyfke.nl

Karina Diemer

Gerelateerde workshops

Groep hikers in een berglandschap

Sjamanistische pelgrimstocht door Katharen gebied

Alles is aanwezig om je uit te dagen om naar binnen te kijken tijdens deze bijzondere reis. Wij bieden een mooi platform om oude patronen los te laten

Drum en zangcirkel

Tijdens deze cirkels genieten we samen van muziek en zang, en met mooi weer lekker warm bij het kampvuur. Ja het is tijd, tijd om je stem te laten hor